Wesela

Menu weselne:

Obiad:

Zupa: (do wyboru)

  • Rosół z makaronem
  • Bulion wołowy z kołdunami
  • Krem z borowików z grzankami
  • Francuska zupa cebulowa z serem i grzankami

Danie główne : ( jedna z propozycji do wyboru )

  • Tradycyjny schab pieczony w sosie pieczeniowym z trawą żubrową
  • Karkówka pieczona szpikowana czosnkiem i ziołami w sosie własnym
  • Duet mięsny schab pieczony z polędwiczką w sosie własnym
  • Schab ze śliwką pieczony w sosie własnym
  • Rolada z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i mozarella w sosie serowym
  • Szynka wieprzowa pieczona w sosie pieczeniowym
  • Polędwiczki pieczone w sosie kurkowym
  • Zrazy wołowe królewskie faszerowane pieczarkami ogórkiem i boczkiem

Dodatki do dania głównego: ( jedna z propozycji do wyboru )

  • Ziemniaki z masełkiem i koperkiem (sezonowo)
  • Ziemniaki puree z masłem i koperkiem
  • Babka ziemniaczana
  • Kasza gryczana
  • Ryż

Surówki: (trzy do wyboru)

  • Kapusta biała
  • Kapusta czerwona z musztardą i jogurtem
  • Kapusta pekińska z pomidorem, ogórkiem i sosem winegret
  • Kapusta kiszona
  • Marchewka z pomarańczą
  • Seler z rodzynkami i śmietaną
  • Buraczki ćwikłowe
  • Por z jabłkiem i ogórkiem konserwowym
  • Buraczki z papryką
  • Seler z jabłkiem i rodzynkami

Deser: (jeden do wyboru)

  • Puchar lodowy z owocami, bitą śmietaną i miętą
  • Puchar lodowy z galaretkami (3 smaki) i bitą śmietaną
  • Panacotta
  • Mix galaretek z owocami
  • Tiramisu
  • Lody w musie owocowym

Kolacja I: (jedna do wyboru)

  • Roladka z kurczaka pieczona, faszerowana warzywami i serem w sosie koperkowym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej
  • Sakiewki ze schabu faszerowane szynką, świeżymi warzywami, serem i szynką w sosie pieczeniowym jasnym, kopytka, surówka z czerwonej kapusty
  • Rolada z indyka z boczkiem i serem w sosie własnym, ziemniaczki opiekane, surówka wiosenna
  • Pierś z kurczaka pieczona w towarzystwie sera i ananasa i niebieskim sosie na słodko curacao, ziemniaczki opiekane, surówka wiosenna
  • Gnocci z grillowaną piersią z kurczaka w sosie smietanowo ziołowym, surówka z kapusty pekińskiej

Kolacja II: ( jedna do wyboru)

  • Strogonow wołowy
  • Zupa Węgierska
  • Płonący udziec wieprzowy (krojony przez kucharza, w zestawie z ogórkiem, musztardą i chrzanem)

Kolacja III: (jedna do wyboru)

  • Barszcz czerwony z paluszkiem
  • Barszcz czerwony z kapuśniakiem
  • Żurek staropolski

Zimna płyta

1 pozycja do wyboru:

  • Półmisek wędlin (tradycyjny)
  • Półmisek wędlin swojskich
  • Półmisek mięs pieczonych

2 pozycje do wyboru:

  • Śledź po chłopsku
  • Śledź po meksykańsku
  • Śledź po cygańsku
  • Ryba po grecku
  • Sakiewki z łososia
  • Rolada rybna
  • Terrina z łososia
  • Pstrąg na galarecie

Sałatki: (3 pozycje do wyboru)

  • Jarzynowa tradycyjna
  • Pieczarkowa w majonezie
  • Grecka
  • Staropolska
  • Meksykańska (na sałacie lodowej z fasolą, kukurydzą, pieczonym salami i pomidorowym pesto)
  • Włoska ricotta (makaron świderki 3 kolory, ser ricotta, bazylia, papryka, szynka, ogórek, rzodkiewka, i sałata lodowa)
  • Aleksandria (sałata lodowa, ser camembert, kurczak grillowany, ogórek, pomidor, sos vinaigrette)
  • Sałatka capresse (mozarella z serwatki, pomidor z sosem vinegrette lub oliwą)